Beertjesbaksels

Brood(jes)

Gember broodjes

Gemberbroodjes, bestrooid met wat parelsuiker.

b_250_167_16777215_00_images_stories_invoeren1_20230109_093421.jpg

Stokbroodjes

Voor de eerste kerstdag heb ik deze stokbroodjes gemaakt. Het is les 4 van de broodbakcursus van Le cuisinier. Heb nog een paar lessen te gaan maar deze kwam mooi uit voor de kerst.
Smaak was heel goed. Alleen nog oefenen op het insnijden van de broodjes. Maar eerst ook nieuwe mesjes besteld want toen ik wilde insnijden bleken mijn mesjes allemaal bot te zijn dus dan kun je al niet goed snijden.

b_250_167_16777215_00_images_stories_invoeren1_20221225_140318.jpgb_250_167_16777215_00_images_stories_invoeren1_20221225_140456.jpg

Berlinerbollen

Berlinerbollen, recept van Rutger gebruikt. Ze waren heel goed gelukt en een dag later waren ze nog te eten.

b_250_167_16777215_00_images_stories_invoeren1_20221210_165946.jpgb_250_167_16777215_00_images_stories_invoeren1_20221210_165958.jpg

Worstenbroodjes

Elk jaar bak ik 1 keer worstenbroodjes. Als geboren brabander hoort dat er wel bij tegen de feestdagen.

b_250_167_16777215_00_images_stories_invoeren1_20221122_093551.jpg

Wit brood met maanzaad

Ik had deeg over van worstenbroodjes en heb daar een gewoon brood van gebakken. Ingesneden en dat is wel redelijk gelukt.

b_250_167_16777215_00_images_stories_invoeren1_20221122_112332.jpg

Maisbrood

Maisbrood, les 2 van de online broodbakcursus van Le cuisinier. Ik was zelf wel tevreden over het resultaat.

b_250_167_16777215_00_images_stories_Broodjes5_20221012_085146.jpg

Pitabroodjes

Voor de eerste keer pitabroodjes gemaakt. Dit was les 1 van de online broodbakcursus van Le cuisinier.
Ze waren erg lekker, en die gaan zeker nog vaker gebakken worden.

b_250_167_16777215_00_images_stories_Broodjes5_20221009_155448.jpg

Kruidnootjes brood

De kruidnootjes liggen weer in de winkel dus ik heb er weer brood mee gebakken. Blijft lekker.

b_250_167_16777215_00_images_stories_Broodjes5_20221001_151105.jpg

Hamburger plukbrood

Het brood is niet heel uit de vorm gekomen, maar er komt nog wel een versie 2.0 aangepast aan onze smaak.
Bij dit brood zit in elk bolletje brood een mini hamburgertje, een stukje kaas en een plakje augurk.

b_250_167_16777215_00_images_stories_Broodjes5_20220606_122138.jpg

Ham - kaas - uien brood met kruiden

Brood met ham, kaas, uien en kruiden.

b_250_167_16777215_00_images_stories_Broodjes5_20220606_115227.jpg

Babka met hazelnoot

Dit brood is met een vulling van bruine suiker en hazelnoot.

b_250_167_16777215_00_images_stories_Broodjes5_20220425_111011.jpgb_250_167_16777215_00_images_stories_Broodjes5_20220425_111020.jpgb_250_167_16777215_00_images_stories_Broodjes5_20220425_112432.jpg

Breekbrood paasei

Twee breekbroden gebakken in de vorm van een ei.

b_250_167_16777215_00_images_stories_invoeren1_20220413_111351.jpg

Witte paasbroodjes

Voor de paasdagen broodjes gebakken in de vorm van een haas en een ei. Staat wel gezellig.

b_250_167_16777215_00_images_stories_invoeren1_20220413_105853.jpgb_250_167_16777215_00_images_stories_invoeren1_20220413_110042.jpg

Paas puddingbroodjes

Puddingbroodjes in de vorm van een haas en een ei.

b_250_167_16777215_00_images_stories_invoeren1_20220409_083738.jpgb_250_167_16777215_00_images_stories_invoeren1_20220409_083618.jpgb_250_167_16777215_00_images_stories_invoeren1_20220409_084027.jpgb_250_167_16777215_00_images_stories_invoeren1_20220409_084032.jpg

Roggebrood

Na lange tijd weer eens roggebrood gemaakt. Dit brood wordt langzaam gebakken, namelijk 6 uur op ongeveer 90 graden.

b_250_167_16777215_00_images_stories_Broodjes5_20220404_201806.jpgb_250_167_16777215_00_images_stories_Broodjes5_20220404_201922.jpg

Parijse bollen

Deze keer heb ik de parijse bollen wat kleiner gemaakt.

 

b_250_167_16777215_00_images_stories_invoeren1_20220308_095537.jpgb_250_167_16777215_00_images_20220308_095549.jpg

 

Beschuitbollen / beschuiten

Vandaag weer eens beschuitbollen / beschuiten gebakken. Deze keer alle beschuitbollen gedroogd om beschuiten te maken en geen gevuld met pudding.
De beschuitbollen waren perfect van vorm, dus de beschuiten zijn ook gelijkmatig van vorm deze keer. Altijd afwachten hoe ze worden aangezien de beschuitbollen onder doppen gebakken worden en je dus niet kunt zien voor ze gebakken worden hoe ze gerezen zijn.

b_250_167_16777215_00_images_stories_invoeren1_20220222_101456.jpgb_250_167_16777215_00_images_stories_invoeren1_20220222_105610.jpgb_250_167_16777215_00_images_20220222_142433.jpg

 

Kleine witte eierkoekjes

Kleine witte eierkoekjes. Ze hebben mooie "voetjes" dus ik ben wel tevreden.

b_250_167_16777215_00_images_stories_invoeren1_20220216_102215.jpg

Ot en Sien brood

Dit is zijn Ot en Sien broden. Mijn favoriete brood. Het meel voor dit brood koop ik in Roden en daar staat een beeldje van Ot en Sien dus daar is het brood vast naar vernoemd. Het is ook alleen bij de winkel in roden verkrijgbaar.

b_250_167_16777215_00_images_stories_invoeren1_20211217_101510.jpg

Luxe kerststollen

Luxe kerststollen met rozijnen en noten en zelfgemaakte amandelspijs.

b_250_167_16777215_00_images_stories_invoeren1_20211217_150932.jpgb_250_167_16777215_00_images_stories_invoeren1_20211217_151028.jpg

2023  www.beertjesbaksels.nl   globbers joomla templates