Koek & koekjes
Koekjes & koek
Macarons
De eerste technische opdracht van heel holland bakt van dit seizoen die ik bak.
Alleen in het programma moesten ze ene groot hart maken en ik heb normale macarons gemaakt.
Ze zijn niet allemaal even groot maar ze hebben wel "voetjes"
Gevuld met botercreme met aardbeienjam en banketbakkersroom en witte chocolade.
Lukken
Met nieuwjaar bakten huismoeders in West-Vlaanderen boterwafels voor hun familieleden en om weg te schenken als een geluksbrenger voor het nieuwe jaar. Daarom kregen ze de naam ‘lukken’, geluk wensen, dat in de Westhoek nog steeds gebruikt wordt als je bij iemand thuis nieuwjaar gaat wensen. Met bloem, kristalsuiker, eieren, boter en zout werd met de hand een deeg gevormd. Dat deeg liet men een nacht rusten op een koele plek. De volgende dag werden de wafeltjes gebakken op de Leuvense stoof in een speciaal ovaalvormig ‘lukkenijzer’ met ruitjespatroon.
Dit is mijn variant