Beertjesbaksels

Diversen

Pistache ijsjes

Mijn nieuwe zelfvriezende ijsmachine getest.

Dit ijs is nog zacht net als softijs, maar het kan ook harder. Maar net wat je lekker vindt.

b_250_167_16777215_00_images_stories_Diversen5_IMGP1256-bewerkt.jpg

Beef Jerky

Zelf beef jerky gemaakt, stukken lekkerder dan wat je koopt.

b_250_167_16777215_00_images_stories_Diversen5_IMGP1233.JPG

Jam

Jam gemaakt van perziken, nectarines en sinaasappels. In de sinaasappeljam zitten ook stukjes sinaasappelschil.

b_250_167_16777215_00_images_stories_Diversen5_IMGP1228.JPG

 

Kerst ijstaart

Deze ijstaart is gemaakt van roomijs met mascarpone.

In het ijs zitten 2 laagjes koekjes. (zelf zandkoekjesdeeg gebakken en in stroken in de ijstaart gedaan.

Verder zitten er laagjes chocolade en caramel in.

Geheel afgewerkt met een slagroom/mascarpone mengsel en gedecoreerd met chocolade hulstblaadjes

b_250_167_16777215_00_images_stories_Taarten5_IMGP0148.JPGb_250_167_16777215_00_images_stories_Taarten5_IMGP0155.JPGb_250_167_16777215_00_images_stories_Taarten5_IMGP0207.JPG

Engeltjeslikeur en advocaat

De advocaat is gemaakt van vodka.

Engeltjeslikeur is gemaakt van slagroom en witte of bruine chocolade en amaretto.

b_250_167_16777215_00_images_stories_Diversen5_IMGP0114.JPGb_250_167_16777215_00_images_stories_Diversen5_IMGP0158.JPGb_250_167_16777215_00_images_stories_Diversen5_IMGP0112.JPG

Nougat de Montélimar

Nougat met amandelen en cranberry's naar het recept van Hans Spitsbaard wat weer gebaseerd is op het recept van Hidde de Brabander.

Erg leuk om te maken en hij is mooi stevig geworden.

b_250_167_16777215_00_images_stories_Diversen4_IMGP1328-2.JPGb_250_167_16777215_00_images_stories_Diversen4_IMGP1332.JPG

Peren appelstroop

Ook dit wilde ik een keer zelf maken.

Peren-appelstroop.

Ik heb ongeveer 2 kilo peren en 1 1/2 kilo appels gebruikt en dan blijft deze hoeveelheid stroop over.

Niet veel maar wel puur natuur zonder toevoegingen. Ik heb ook helemaal geen suiker toegevoegd.

b_250_167_16777215_00_images_stories_Diversen4_IMGP0972.JPGb_250_167_16777215_00_images_stories_Diversen4_IMGP0977.JPG

Limoncello

Omdat ik alles wil proberen heb ik ook een keer limoncello gemaakt.

b_250_167_16777215_00_images_stories_Diversen4_IMGP0927.JPG

Notenpasta

Zelf vandaag notenpasta gemaakt.

Er zitten hazelnoten, amandelen en pinda's in

Verder was het recept met kaneel maar dat heb ik vervangen door een klein beetje cacaopoeder.

Ik had 3 potjes en er zitten in totaal ongeveer 6 eetlepels suiker in, dus dat is erg weinig.

b_250_167_16777215_00_images_stories_Diversen4_IMGP0916.JPGb_250_167_16777215_00_images_stories_Diversen4_IMGP0918.JPG

Softijsjes

IJshoorntjes gevuld met de vullling van een chocoladezoen. Deze keer had ik er een aardbeiensmaak aan toegevoegd.

b_250_167_16777215_00_images_stories_Diversen4_IMGP0718.JPGb_250_167_16777215_00_images_stories_Diversen4_IMGP0720.JPGb_250_167_16777215_00_images_stories_Diversen4_IMGP0723.JPG

Marshmallow ijsjes

IJshoorntjes gevuld met marshmallow en dan gedoopt in de pure chocolade.

Niet de mooiste uitvoering maar wel lekker.

Volgende keer op een iets andere manier maken.

b_250_167_16777215_00_images_stories_Diversen4_IMGP0600.JPGb_250_167_16777215_00_images_stories_Diversen4_IMGP0602.JPGb_250_167_16777215_00_images_stories_Diversen4_IMGP0606.JPG

 

Honeycomb

Ik had dit al vaak gezien op internet en vond het erg leuk omd at eens uit te testen.

Eigenlijk is het een soort caramel maar dan bros doordat je er bakingsoda aan toevoegt.

b_250_167_16777215_00_images_stories_Diversen4_IMGP0529.JPGb_250_167_16777215_00_images_stories_Diversen4_IMGP0531.JPGb_250_167_16777215_00_images_stories_Diversen4_IMGP0533.JPG

 

Curd

Orangecurd en aardbeiencurd.

De variatie op de lemoncurd.

Deze curds zijn erg lekker door custardvla.

b_250_167_16777215_00_images_stories_Diversen2_IMGP8938.jpgb_250_167_16777215_00_images_stories_Diversen2_IMGP8940.jpg

Pistache ijsjes

Zelf ijsjes gemaakt met pistache smaak.

b_250_167_16777215_00_images_stories_Diversen2_IMGP8489.JPG

Bramencurd

Op de valreep hadden we nog wat bramen kunnen plukken om bramencurd te maken. We hadden al vele kilo's geplukt maar die waren al verwerkt tot jam.

Ik moet zeggen dat de bramencurd echt heel erg lekker is. Heel anders dan lemoncurd maar zeker de moeite waard om te maken.

b_250_167_16777215_00_images_stories_Diversen2_IMGP7264.JPG

Speculaaspasta

Speculaaspasta gemaakt van speculaasjes die natuurlijk ook zelf gebakken zijn..

b_250_167_16777215_00_images_stories_Diversen2_IMGP6392.JPG

Lemper

Kleefrijst rolletjes met kipvulling.

b_250_167_16777215_00_images_stories_Diversen_IMGP4775.JPG

 

Orange curd

Een variant op de lemon curd. De citroen is nu dus vervangen door sinaasappel. Idee opgedaan naar aanleiding van een recept van Martha Stewart.

b_250_167_16777215_00_images_stories_Diversen2_IMGP4564.JPG

 

Marshmallows

Marshmallows in verschillende vormpjes. Marshmallow is gemaakt met verse aardbeienpuree.

b_250_167_16777215_00_images_stories_Diversen2_imgp0739.jpgb_250_167_16777215_00_images_stories_Diversen2_imgp0745.jpgb_250_167_16777215_00_images_stories_Diversen2_imgp0752.jpg

Zelfgemaakte ijsjes

IJsjes met een laagje chocolade.

b_250_167_16777215_00_images_stories_Diversen2_imgp0467.jpg

2024  www.beertjesbaksels.nl   globbers joomla templates