Beertjesbaksels

Diversen

Vlierbloesem stroop

Dit jaar ook weer vlierbloesemstroop gemaakt. Het duurt een halve dag om een grote pan voldoende te laten inkoken maar het is zeker de moeite waard.

b_250_167_16777215_00_images_stories_Diversen5_20220519_094644.jpg

Vlierbloesem siroop

De eerste vlierbloesem is er weer, dus dit jaar op tijd geplukt en weer lekkere vlierbloesemsiroop gemaakt.

b_250_167_16777215_00_images_stories_Diversen5_20220519_094503.jpg

Stracciatella caramel ijs

Zelfgemaakt ijs, deze keer stracciatella met caramel.

b_250_167_16777215_00_images_stories_Diversen5_20220515_171123versie2.jpg

Lactosevrij ijs

Les 4 was lactosevrij ijs. Er zat niet echt een recept bij deze keer dus ik heb eigenlijk gewoon het recept gepakt van zuivel ijs maar dan met lactosevrije melk en slagroom. Ik heb er pistache doorheen gedaan. Het is ook weer erg lekker.

b_250_167_16777215_00_images_stories_Diversen5_20220504_145251-2.jpg

Demi-ijs

Les 3 van de ijscursus was demi-ijs. Dat is zuivel ijs met vers fruit. Ik heb gekozen voor yoghurt met aardbeien. Het was weer heerlijk.

b_250_167_16777215_00_images_stories_Diversen5_20220504_145013-2.jpg

Rillete de porc

Vroeger als we in Frankrijk op vakantie gingen at ik daar altijd Rillette de porc. Ik nam zelfs een paar potjes mee naar huis en deed dat in de vriezer omdat ik het zo lekker vond. Poos geleden kwam ik het bij de  groothandel tegen en kreeg ik het idee om het zelf te maken. Tenslotte vind ik het leuk om alles een keer zelf te maken. Recept gevonden op internet en ik heb het gemaakt en het is echt heerlijk. dit ga ik vaker maken. Toostjes had ik niet, maar ik had net beschuit gebakken en het smaakte ook heerlijk op een beschuitje.

b_250_167_16777215_00_images_stories_Diversen5_20220501_172530.jpgb_250_167_16777215_00_images_stories_Diversen5_20220502_103713.jpgb_250_167_16777215_00_images_stories_Diversen5_20220502_104226.jpg

Yoghurtijs

Les 2 van de ijs cursus was zuivel ijs. Ik kon niet kiezen tussen roomijs en yoghurtijs dus ik heb allebei gemaakt. Dit is yoghurt met aardbeien (smaakstof, want volgende week komt het roomijs of yoghurtijs met vers fruit). De smaak is heel goed, de structuur ook en geen ijskristallen.

b_250_167_16777215_00_images_stories_Diversen5_20220418_172509-2.jpg

 

Roomijs

Les 2 van de ijs cursus was zuivel ijs. Dit is roomijs geworden. De smaak is heel goed, de structuur ook en geen ijskristallen.

b_250_167_16777215_00_images_stories_Diversen5_20220418_172254-2.jpg

 

Aardbeien sorbetijs

Ik ben bezig met een online ijs cursus. De eerste les was sorbetijs. Dit is aardbeien sorbetijs. De kleur is echt van de aardbeien want er is geen kleurstof toegevoegd.

b_250_167_16777215_00_images_stories_invoeren1_20220411_080340.jpgb_250_167_16777215_00_images_stories_invoeren1_20220412_145510-2.jpg

Kip grillworst met kaas

Het is zo lekker dat ik weer een voorraad gemaakt heb. Voorraad voor de vriezer en ook voor familie gemaakt.
Niet te vergelijken met de grillworst uit de winkel.

b_250_167_16777215_00_images_stories_invoeren1_grillworst.jpgb_250_167_16777215_00_images_stories_invoeren1_20211228_121815.jpgb_250_167_16777215_00_images_stories_invoeren1_20211229_082948.jpgb_250_167_16777215_00_images_stories_invoeren1_20211229_110215.jpg

Advocaat met boerenjongens

Een paar weken geleden was ik al boerenjongens gaan maken omdat die wel een paar weken moeten trekken in de drank.
Dit weekend heb ik advocaat gemaakt met boerenjongens. Weer eens wat anders dan gewone advocaat.

b_250_167_16777215_00_images_stories_Diversen5_20211110_094713.jpg

 

 

Rozenbottel wodka

In onze vakantie stonden er rozenbottels naast de bungalow. Dus ik kon het niet laten om rozenbottels te plukken en er deze likeur van te maken.

b_250_167_16777215_00_images_likeurtje.jpg

Verschillende likeurtjes gemaakt

Ik had nog even wat bramen en vlierbessen geplukt en daar heb ik likeurtjes van gemaakt.
De bramen heb ik met rum en met wodka gedaan. De vlierbessen alleen met wodka en dan heb ik ook nog een beetje baileys gemaakt.
Gewoon omdat het leuk is om allerlei dingen te maken en te testen.

b_250_167_16777215_00_images_stories_Diversen5_20210912_184027.jpg

Aardbeien caramel

Caramel gemaakt en een deel van de slagroom vervangen door aardbeienpuree, en er zit ook nog een beetje citroensap in. Lekker om te gebruiken als bonbon vulling. Als je het eet proef je eerst het frisse van de aardbei en daarna heb je het zoete van caramel.

b_250_167_16777215_00_images_stories_Diversen5_aardbeien-caramel.jpg

 

Vlierbloesem stroop

Ik had al vlierbloesemsiroop gemaakt maar nog even snel op pad geweest om de laatste vlierbloesem te plukken en daar heb ik stroop van gemaakt.

b_250_167_16777215_00_images_stories_Diversen5_20210630_151614.jpg

Éénpersoons ijsjes

Kleine éénpersoons bakjes ijs. Links is pistache en rechts stroopwafel.

b_250_167_16777215_00_images_stories_Diversen5_20210627_154039.jpg

 

Vlierbloesem siroop

Zelf vlierbessensiroop gemaakt. Erg lekker, wel een bijzondere smaak. Gewoon een scheutje in water doen maar ik ga er vast ook nog andere dingen mee maken.

b_250_167_16777215_00_images_stories_Diversen5_20210615_082256.jpg

Loempia met mihoen

Ik had dat een keer ergens op internet gezien en het stond al heel lang op mijn lijstje om te maken. Mihoen in een jasje. Ofwel mihoen loempia. erg lekker.
Allemaal even groot maken is niet mijn specialiteit maar ze smaken er niet minder om.

b_250_167_16777215_00_images_stories_Diversen5_20210614_170742.jpgb_250_167_16777215_00_images_stories_Diversen5_20210614_170841.jpg

Grillworst 3.0

Deze keer heb ik de grillworst gemaakt met kippendijen en belegen kaas. Hij is nu een stuk malser en nog lekkerder dan de vorige keren.

b_250_167_16777215_00_images_stories_Diversen5_20210523_165640.jpgb_250_167_16777215_00_images_stories_Diversen5_20210523_165724.jpg

 

 

Tiramisu ijstaart

Tiramisu ijstaart in een leuke vorm. Recept van Rutger

b_250_167_16777215_00_images_stories_Kleine-taartjes-gebakjes5_IMGP5911.JPG

2022  www.beertjesbaksels.nl   globbers joomla templates