Klein gebak
Klein gebak
Bossche bollen
De technische opdracht van heel holland bakt was bossche bollen. Ik had ze nog nooit gebakken dus ik wilde ze ook proberen. Ze zijn goedgekeurd door de collega's van Albert. Ik had ze trouwens een stuk kleiner gemaakt dan ze volgens het recept moesten worden want anders worden ze zo enorm groot en dan hoeven mensen vaak niet.
Hazelino's
Bij Albert op het werk hadden ze het over mijn bak hobby. En toen begonnen ze over de hazelino's van een bakker in Spijkenisse. Die zijn zo lekker en het is een specialiteit van die bakken. Dus Albert zei tegen mij, ken jij hazelino's dat is een specialiteit van die bakker in Spijkenisse. Moet je eens gaan kijken en kijken of je dat na kunt maken. Nou ja hazelino's zijn gewoon hazelnoot schuimgebakjes. Die had ik al eerder gebakken en zitten bij elke bakker wel standaard in het assortiment. Dus als bezigheidstherapie even deze gebakjes gemaakt voor het personeel.
Gebakje met aardbeien bavarois
De bodem is van sloffendeeg met een laagje zelfgemaakt amandelspijs. Daar bovenop een bolletje aardbeien bavarois en afgewerkt met een beetje pistache creme. Slagroom was geen optie want het was erg warm en ze moesten een uur in de auto. Maar aardbeien en pistache is een hele goede combinatie.