Beertjesbaksels

Speculaas slagroomtruffels

Ik heb geen exacte hoeveelheden. Maar dat is ook niet zo erg. Gewoon ene beetje op gevoel en naar smaak maken.

 

150 gram roomboter met 200 gram poedersuiker heel lang kloppen heb op de hoogste stand met de mixer. Dan op langzame stand een bekertje slagroom toegevoegd. Daarna zo lang kloppen tot het een mooie egale massa wordt .Eerst is het net of het in de schift gaat maar je moet gewoon door blijven kloppen.

Verder moet je speculaasjes fijngemalen. (een hele hoop speculaasjes) Als je speculaasjes koopt die niet zo sterk van smaak zijn kun je er nog ene lepeltje speculaaskruiden doorheen doen.

Van de gemalen speculaasjes  een paar eetlepels door de creme mixen als je een mooie gladde massa hebt . De hoeveelheid is naar smaak. Maar er mag best wat in en het is ook wel lekker om nog een beetje stukjes speculaas tegen te komen.

Dan toefjes op een stuk vetvrij papier spuiten en in de vriezer zetten tot ze bevroren zijn. Witte chocolade smelten en eventueel tempereren, maar dit hoeft niet perse. Dan de toefjes creme door de chocolade halen en als de chocolade nog zacht is door de speculaaskruimels rollen. Uit laten harden in de koelkast.

 

 


2024  www.beertjesbaksels.nl   globbers joomla templates