Beertjesbaksels

Schokoladennester

Heerlijke chocoladekoekje uit duitsland met hazelnoot of amandel
INGREDI√čNTEN:
100 gram boter/margarine
100 gram pure chocola
2 eieren
200 gram donker bruine basterd suiker
Vanille (extract, stokje,zakje, maakt niet uit)
300 gram bloem
100 gram hazelnoot of amandel
Snufje zout
Theelepel bakpoeder
VOOR GARNERING:
Suiker
Hele hazelnoot of garneer amandel
BEREIDINGSWIJZE:
Neem een steelpannetje en zet deze op een laag vuur, doe hierin de boter en de chocola, laat dit smelten tot het egaal en glanzend is. Het mag absoluut niet koken, het gaat alleen om het verwarmen tot smelten.
Als het een mooi geheel is voeg je de bruine basterd suiker toe, en roert het tot het goed is opgenomen in de gesmolten chocola en boter, let op de suiker smelt niet, neem de pan van het vuur en roer alles een beetje toe totdat het mengsel is afgekoeld.
Als de het chocolade mengsel hand warm is, voeg je een ei toe, die je heel goed door het mengsel roert tot deze helemaal is opgenomen, daarna voeg je het tweede ei toe, deze roer je ook weer door tot het in mengsel is opgenomen.
Voeg hier na vanille, bloem, hazelnoot of amandel, snufje zout en de theelepel bakpoeder toe.
Roer alles tot een deeg het liefste met een houten lepel.
Als alles is opgenomen vormt het mengsel zich tot een deeg bal die je met je handen uit de pan kan scheppen en twee uur in de koelkast moet leggen om volledig af te koelen en zodat alle smaken goed kunnen intrekken.
Na twee uur haal het deeg uit de koelkast en maak met je handen balletje van ongeveer 3 of 4 cm doorsnede. Verwarm de oven voor op 175 graden.
Neem een kom met suiker en rol hier de balletje doorheen zodat ze aan alle kanten bedekt zijn met suiker en leg deze op een met bakpapier belegde bakplaat. Druk aan de bovenkant van de bal een hazelnoot op amandel in het koekje, op deze manier druk je het koekje een beetje plat, doe dit wel voorzichtig anders breekt het koekje doormidden. Het koekje krakt wel een beetje als je de noot er in duwt maar dit is niet erg.
Nou heb ik een hete lucht oven en bak ik mijn koekjes op 175 graden voor precies 15 minuten, absoluut niet langer anders worden de koekjes keihard!
Als je de koekjes uit de oven haalt zijn ze nog super zacht, maar dit bak vanzelf verder, dus haal ze direct van de bakplaat af om ze te laten afkoelen op een koelrek.
Recept van http://sabsycakedreams.blogspot.nl/
2024  www.beertjesbaksels.nl   globbers joomla templates