Marshmellows

Ingrediënten

Marshmallows

Marshmellows
Klop het eiwit met 1 eetlepel suiker tot stijve pieken. Breng het bietensap met de rest van de suiker aan de kook. Voeg met een natte lepel de glucose toe en kook de siroop tot 121 ºC. Schenk voorzichtig de siroop erbij en blijf kloppen tot het schuim lauwwarm is. Week de gelatine in koud water. Verwarm de gelatine met aanhangend water in een pan tot de gelatine opgelost is. Schenk de gelatine bij het eiwitschuim en roer goed door. Vet een diepe schaal in met olie. Meng poedersuiker en maïzena met elkaar en bestuif de schaal ermee. Schenk het marshmallowmengsel in de schaal en zeef er een laagje van het poedermengsel over. Laat de marshmallows op kamertemperatuur circa 12 uur opstijven. Snijd de randen rondom los en haal de marshmallows uit de vorm. Bestuif nogmaals met het poedermengsel en snijd de marshmallows met een warm nat mes in blokjes. Hussel de blokjes door het poedermengsel en serveer ze in een schaal.

 

imgp2936.jpg