Beertjesbaksels

Dubbele chocolaatjes

imgp1915.jpg

In een siliconen malletje voor mini cupcakes heb ik rondjes gemaakt van melkchocolade. Gewoon melkchocolade smelten in de magnetron. NIet te warm laten worden, het moet gewoon vloeibaar zijn maar niet echt heet.

Zelf doe ik de gesmolten chocolade altijd in een wegwerp spuitzak want dat werkt handig on de mal mee te vullen.

Ik heb de vormpjes niet helemaal gevuld want dan krijg je wel enorme chocolaatjes, dan worden ze meerpersoons.

Chocolade goed hard laten worden in de koelkast en dan de chocolaatjes uit het malletje halen.

Vervolgens witte chocolade smelten. Per 100 gram chocolade gebruik je 30 gram boter. De boter even goed mixen en dan vervolgens de gesmolten chocolade toevoegen en weer goed mixen.

Dan de witte chocolade in een spuitzak doen met een kartelmondje. Aan de buitenkant van een rondje spuit je een randje van de witte chocolade.

In het midden hou je dus een ruimte over. Ik heb hier een klein beetje zelfgemaakte aardbeien jam ingedaan (in een wegwerp spuitzak gedaan want met een spuitzak een beetje jam in het midden van de witte chocolade spuiten gaat makkelijker dan met een lepeltje)

Je kunt ipv jam ook bijvoorbeeld advocaat gebruiken.)

Vervolgens druk je er een ander chocolade rondje op. Beetje aandrukken zodat het goed aansluit en de jam er niet uit kan lopen.

Vervolgens weer een klein toefje van de witte chocolade erop spuiten en versieren met een suikerfiguurtje.

 

Ik heb eigenlijk geen idee van de hoeveelheden die ik gebruikt heb.

Ik had 22 rondjes van de melkchocolade en heb daarbij ongeveer 100 gram witte chocolade gebruikt met 30 gram boter.

Je kunt door de witte chocolade ook nog een beetje patidess smaakstof doen voor variatie, maar dan kun je misschien beter de jam of advocaat achterwegen laten. De patidess smaakstof moet je eerst mixen met de boter en dan pas de chocolade erbij.

Je kunt ook witte rondjes maken met bruine chocolade ertussen, je kunt gewoon eindeloos variëren.

 

imgp1918.jpg

Deze chocolaatjes zijn zonder jam of iets anders erin. Hier zit alleen een randje witte chocolade tussen.

 

Veel succes met het maken van de chocolaatjes.

2023  www.beertjesbaksels.nl   globbers joomla templates