Beertjesbaksels

Straciatella Roomtaart

Ingrediƫnten:
Dr. Oetker Pakket voor Kwarktaart naturel
500 ml slagroom
350 ml blanke vla
300 ml water
200 g pure chocolade hagelslag of vlokken
50 g boter
Dr. Oetker Chococrispies

Extra nodig:
springvorm (24 cm)

Bereidingswijze:
Bereid de bodem van de taart zoals vermeld op de verpakking.

Bereid de taart volgens de bereiding op de verpakking, vervang hierbij de kwark door 350 g blanke vla en voeg 500 ml ongeklopte slagroom toe.

Roer na minimaal 2 minuten kloppen de chocoladehagelslag of -vlokken door het mengsel.

Verdeel de massa over de bodem en plaats het minimaal 3 uur in de koelkast

Variatietip:
Decoreer de taart na het opstijven met Dr. Oetker Chococrispies
Vervang de blanke vla door gele vla.
Garneer de taart met gemengd rood fruit omgeschept met kristalsuiker.

Dr. Oetker producten:
Dr. Oetker Pakket voor Kwarktaart naturel
Dr. Oetker Chococrispies


Voor een taart met een volle, romige smaak.

Ingrediƫnten:
Dr. Oetker Pakket voor Mon Chou taart
500 ml slagroom
250 ml melk (kamertemperatuur)
75 g pure chocolade hagelslag
50g boter
Dr. Oetker Chocoladesaus

Extra nodig:
springvorm (24 cm)

Bereidingswijze:
Bereid de bodem van de taart zoals vermeld op de verpakking.

Klop de slagroom zonder suiker op totdat deze stijf is. Meng in een aparte kom de taartmix met de melk en klop deze met de mixer op de laagste stand tot een gladde massa. (Let op: de melk moet op kamertemperatuur zijn).

Voeg de slagroom toe en spatel het samen met de hagelslag handmatig door de taart massa.

Verdeel de massa over de bodem en plaats het minimaal 3 uur in de koelkast

Variatietip:
Decoreer de taart na het opstijven met Dr. Oetker Chocosaus en rood fruit. Ook prima geschikt als dessert.

2024  www.beertjesbaksels.nl   globbers joomla templates