Beertjesbaksels

Chocoladeletters

 

Mallen voor de chocoladeletter.

Benodigheden

Vetvrij karton (bijv. een taartkarton)
Bakpapier
Plakband
Schaar
Sjabloon van een letter

Werkwijze

Je knipt het sjabloon uit het papier en daarna uit het vetvrije karton. Daarna knip je een aantal repen van het karton van zo?n 3 cm, dit is voor de zijkanten. Je neemt de uitgeknipte letter van het karton en langs de randen leg je de repen karton met het vetvrije gedeelte naar de binnenkant. Dit maak je aan de onderkant vast met plakband. Je gaat zo de hele letter langs, zowel aan de binnen- als aan de buitenkant. Als je alle randen bevestigd hebt, dan kan je nog een stuk plakband over de lengte van de randen doen, zodat alle kieren weggaan. Als laatste bekleed je de mal met bakpapier. Voor de bodem kan je de letter uitknippen en voor de randen knip je weer repen. De repen smeer je in met bijv. boter zodat het goed blijft plakken. Nu is de mal klaar voor gebruik.

Chocoladeletter (mal)

Benodigdheden

Mal van een letter
125 Gram Callebaut chocolade (melk/puur/wit)
Spuitzak

Werkwijze

Je smelt de chocolade au bien marie of in de magnetron. De gesmolten chocolade doe je in een spuitzak. Je vult de mal met de chocolade en als hij gevuld is, schud je de mal even zodat het chocolade zich goed verspreidt.
Je legt de letter in de koelkast om op te stijven en daarna kan je het naar eigen keuze versieren.

Gevulde chocoladeletter (mal)

Benodigdheden

Mal van een letter
200 Gram Callebaut chocolade (melk/puur/wit)
50 Gram mokka/pralinécrème
Nougatine
2 Spuitzakken
Spuitmondje open star #21 van wiltonWerkwijze


Je smelt de chocolade au bien marie of in de magnetron. De gesmolten chocolade doe je in een spuitzak. Je vult de mal met een laagje chocolade en dit laat je opstijven in de koelkast. In de tussentijd maak je de botercrème en voegt er een extract aan toe, in dit geval mokka en praliné. De crème doe je in een spuitzak met het spuitmondje. Als de chocolade is opgesteven, spuit je in het midden van de chocolade wat crème. Hierop gaat de rest van de gesmolten chocolade en ook nu schud je de mal even zodat het chocolade zich goed verspreidt. Je legt de letter in de koelkast om op te stijven en daarna kan je het bespuiten met de rest van de crème. Na het opspuiten kan je wat nougatine over de crème strooien.
Gespoten chocoladeletter.

Benodigdheden

Stevige spuitzak
Spuitmondje 1 M
Lettersjabloon
Plastic mapje
100 gram Callebaut chocolade (melk/puur/wit)
30 gram roomboter

Werkwijze

Je smelt de chocolade au bien marie of in de magnetron. In de tussentijd klop je de boter luchtig met een mixer. Als de chocolade gesmolten is voeg je de boter toe en meng je het geheel. Dit mengsel doe je in de spuitzak met spuitmond. Het sjabloon doe je in het plastic mapje en daarop spuit je de letter. Je legt de letter in de koelkast om op te stijven en daarna kan je het naar eigen keuze versieren. Je kunt i.p.v. de roomboter ook een klein beetje water, koffiemelk of (amandel) extract gebruiken om de chocolade wat in te dikken. Let er hier wel goed bij op dat je er druppel voor druppel bij doet, anders wordt het gauw te hard.

2024  www.beertjesbaksels.nl   globbers joomla templates