Recepten
Mexican Paste
Mexican paste is te gebruiken voor bijvoorbeeld schoentjes en strikken en bloemetjes.
Na een poosje hard het goed uit.
Ingrediënten
- 225 gr suikerbakkerspoeder (hele fijne poedersuiker)
- 1 theelepel (5 ml) glucose
- 3 theelepels (15 ml) tylose (of gum trachant)
- 6 theelepels (30 ml) water
(gebruik hiervoor de maatschepjes daar staat de maataanduiding goed op)
Werkwijze
- Zeef de de suikerbakkerspoeder met de tylose of gum trachant boven een kom.
- Voeg de andere ingrediënten toe en kneed het geheel tot een bal. (doe dit gewoon met de hand, zelfs een Kitchen Aid heeft het hier erg zwaar mee).
- Voeg indien nodig meer suikerbakkerspoeder toe.
- Het moet hetzelfde aanvoelen als suikerpasta (rolfondant), maar dan elastischer. Je kan het langer uit elkaar trekken voordat het scheurt/breekt.
- Rol er een bal van en wikkel het in plastic folie. Bewaar in de ijskast. Het wordt al vrij snel erg hard. Dit hoort ook zo.