Nieuwjaarsrolletjes

Ingrediënten

  • 150 gram boter
  • 250 gram suiker
  • 1/2 liter lauw water
  • 500 gram bloem
  • 1 mespunt kaneel
  • 2 eieren

Materialen

  • Wafelijzer voor kniepertjes Voor nieuwjaarsrolletjes heb je ook nog een pollepel nodig.

Bereiden

Dit recept is goed voor zo'n 100 kniepertjes/nieuwjaarsrolletjes.

Wafelijzer 10 minuten voorverwarmen op stand 3.

De boter, suiker en eieren roeren totdat de substantie creme-achtig wordt. Tijdens het roeren af en toe de andere toebehoren erbij voegen tot er een mooi en niet te dun beslag ontstaan is.

Giet nu aldoor ongeveer 10 ml (1 dessertlepel vol) beslag op de plaat en bak de kniepertjes tot het lampje van het wafelijzer uit gaat.

Laat de wafels op borden of een broodplank afkoelen.

Wil je er nieuwjaarsrolletjes van maken, dan moet je meteen nadat de wafel van de plaat komt die om de steel van een pollepel rollen.

Rolletjes vullen met slagroom.

IMGP8105.JPG