Amandelspijs

  • 400 gr (gepelde) amandelen
  • 400 gr kristalsuiker
  • 3 ei
  • evt. het rasp van 2 of 3 citroenen en naar smaak eventueel nog wat citroensap.

    Bereidingswijze

    Maal de amandelen in een keukenmachine of een vleesmolen

    Voeg de suiker, het ei, wat zout en evt. het citroenrasp en eventueel nog wat sap sap toe en maal het nogmaals. Meng alles goed, zodat een smeuïge massa ontstaat.

     

    Zelf gebruik ik wel de rasp van 3 citroenen en soms nog wat sap omdat wij het lekker vinden als de spijs een beetje zuur is, zeker wanneer je er gevulde speculaas van maakt is het een lekkere tegenhanger van het zoete deeg.

     

    In de koelkast kun je het in een goed afgesloten bak wel een paar weken bewaren. Het is ook lekkerder van smaak als je het minimaal een paar dagen voor je het gaat gebruiken al maakt.

    IMGP7774.JPG