Kruimeltaart met bramen en citroen

Ingrediënten (voor 8 personen): 

Verder nodig: vierkante bakvorm van 20x20 cm

Bereiden:

Verwarm de oven voor op 180 graden. Meng voor de crumble de koude boter, 100 g bloem, de rietsuiker en de geraspte schil van een halve citroen met je vingertoppen tot een kruimelig deeg. Bewaar dit in de koelkast.

Mix voor de cake de kristalsuiker en de zachte boter tot een bleek, romig mengsel. Voeg de eieren een voor een toe, samen met de geraspte schil van de andere halve citroen en mix goed na elke toevoeging. Meng 200 g bloem met het bakpoeder en het maanzaad en spatel dit door het botermengsel. Voeg het sap van een halve citroen toe en vervolgens de crème fraîche. Meng alles tot een glad beslag.

Bekleed de bakvorm met bakpapier en schenk het cakebeslag erin. Verdeel de bramen erover en strooi hier het kruimeldeeg overheen. Bak de kruimeltaart 1 uur. Laat hem een beetje afkoelen, haal hem uit de vorm en snijd in vierkantjes van 5x5 cm. Meng de poedersuiker met 2 eetlepels citroensap en besprenkel de kruimeltaart hiermee.