Recepten
Home made Mars
3 eiwitten
450 gram suiker
260 gram druivensuiker
185 ml water
200 ml slagroom
800 gram chocolade
2 zakjes vanillesuiker
snufje zout
Caramel laag
Kook caramel door
200 gram suiker
130 dextrose
200 gram slagroom
75 ml water
Snufje zout
samen te koken tot 120 graden.
Maak de chocolade laag
Klop in een vetvrije kom de 3 eiwitten met een snufje zout en de zakjes vanillesuiker
ongeveer 1 minuut tot het luchtig begint te worden. Het moet uiteindelijk half stijf worden zodat je pieken krijgt.
Kook ondertussen een siroop van 250 gram suiker, 130 gram dextrose en 110 ml water. Verwarm de siroop tot 150 graden (??)
Voeg de siroop langzaam toe aan de eiwitten en klop ondertussen op lage snelheid.
Laat de eiwitten een poos draaien tot het een mooi stevig schuim is maar nog wel warm. Dit duurt 2-3 minuten en je moet daarna een nougat achtige massa krijgen.
Voeg 300 gram in kleine stukjes gehakte melkchocolade toe en mix het door elkaar tot je een mooie egale massa krijgt.
Mouleer je mal met chocolade, laagje caramel erin en laagje schuim/chocolade massa. Vervolgens afsluiten met melkchocolade en klaar is je mars reep.