Beertjesbaksels

Kourabiedes (Grieks kerstkoekje)

Ingrediënten

350 gram boter
150 gram poedersuiker
625 bloem
1/2 zakje bakpoeder
Een half glas Metaxa brandewijn of Remy Martin of Cointreau
De schil van 2 sinaasappels
150 gram amandelen of een mix met walnoten

Bereidingswijze

Zorg dat de boter op kamertemperatuur is en doe deze samen met de poedersuiker en brandewijn in een kom en mix het geheel ongeveer een half uur goed door. Voeg tijdens het mixen de schil van 2 sinaasappels toe. Hoe beter het wordt gemixt, hoe lekkerder het zal worden. Als de mix romig is dan is deze klaar, voeg dan terwijl u kneedt de noten toe. Vervolgens worden tijdens het kneden het bakpoeder en de bloem langzaam toegevoegd, blijf het geheel goed doorkneden totdat het deeg klaar is.

Volgens sommige recepten wordt er half boter van de koe en half van het schaap/geit gebruikt. In dat geval krijgen de koekjes de karakteristieke geur van deze boter mee, dus mocht u daar niet van houden dan kunt u beter normale boter gebruiken.

Als de mix klaar is kunnen er balletjes van worden gemaakt die u zelf vorm kan geven. Voor dit recept maken we er gewone vormpjes met de hand van die we een voor een op de bakplaat leggen. De koekjes moeten in een voorverwarmde oven ongeveer een half uur bakken op 160 graden. Na een half uur halen we ze uit de oven en laten ze goed afkoelen. Strooi er heel veel poedersuiker overheen en zet ze  op tafel, waar ze de hele kerst kunnen blijven staan totdat ze allemaal op zijn.

2024  www.beertjesbaksels.nl   globbers joomla templates