Beertjesbaksels

Stollenkonfekt

 

Stollenkonfekt ....



Ingrediënten voor twee platen:
650 gram bloem,
1 blokje verse gist
1 pakje vanillesuiker,
80 gram suiker,
250 ml lauwe melk,
1 snufje zout
een scheutje citroensap,
250 gram rozijnen,
150 gram zachte boter,
2 eetlepels rum of cognac,
100 gram amandelen of gemalen hazelnoten,
200 gram amandelspijs,
150 gram gesmolten boter,
Poedersuiker om te bestrooien

Bereiding:
Eerst lossen we de gist op in de lauwe melk. In een grote kom meng we de gezeefde bloem met de suiker, zout, boter, rum, citroensap, geraspte noten en toe te voegen aan de gist melk. Het geheel wordt vervolgens gemengd met een staafmixer of keukenmachine. Tot slot, met de hand, kneed lichtjes. Als het deeg te vochtig is, laten we een beetje bloem. Daarna moet het deeg gaan 150 minuten op een warme plaats. Dan moet hij zijn verdubbeld.

Nu kneden we het deeg opnieuw en tegen het eind geven de rozijnen. Snijd een deel ervan en uit te rollen ongeveer 1 cm. Ik nam de helft, zodat het makkelijker is. Dan snijd het deeg in 5 cm brede stroken.

Snijd de marsepein, lengte strips, roll iets, in de lengte en geef deze strook over het midden van het deeg strip. Vouw nu het deeg over het van beide kanten en druk stevig aan. Snijd in stukken en leg ze op een dienblad bekleed met bakpapier. Jas met de gesmolten boter en de warme lucht bij 175 ° C en bak ongeveer 20 minuten tot ze lichtbruin zijn.

Na het bakken, de hete Stollenkonfekt met de gesmolten boter en bestrooi opnieuw met poedersuiker door een zeef.

Tip:
Kan zelfs per 50 g sukade en een beetje geraspte citroenschil mengen in het deeg als je wilt, natuurlijk.

 

 

Dit recept is vertaald uit het Duits, vandaar de kromme zinnen.

Ik heb zelf nog Cranberries toegevoegd en geconfijte sinaasappelschilletjes

2024  www.beertjesbaksels.nl   globbers joomla templates