Beertjesbaksels

Homemade snicker bars

 

Koek:

175 gram bloem

55 gram kristalsuiker (of bruine basterd)

125 gram (room)boter

 

Lichte noga vulling:

4 eetlepels boter

1 kopje kristalsuiker

1/3 kopje pindakaas

¼ kopje slagroom

1 eetlepel lichte glucosestroop

1 ½ kopje marshmellow crème (fluff)

(eventueel 1 kopje ongezouten pinda's)



Karamel vulling:

110 gram boter

110 gram lichte basterdsuiker

1 blikje gecondenseerde melk (met toegevoegde suiker)

2 el stroop (kan je eventueel weglaten)

1 zakje vanillesuiker

 

Bovenlaag:

150 gram pure chocolade (hoe donkerder hoe lekkerder)

 

 

Bereiding:
Meng de bloem en suiker en voeg de boter toe (boter op kamertemperatuur). Dit alles mengen tot een soepel deeg.

Verdeel het deeg over de bodem van een vierkante taartvorm (mag natuurlijk ook een andere vorm zijn) en bak de bodem in 20 minuten op 160 graden.

 

Laag noga vulling:

smelt in een pan 4 eetlepels boter met de suiker en de slagroom en de glucosestroop. Roer tot de suiker gesmolten is. Laat het aan de kook komen en kook 5 minuten door onder af en toe roeren. Neem de pan van het vuur en voeg de pindakaas toe en de marshmellow crème. Roer alles tot het goed gemengd is en verdeel het over de koek. Laat afkoelen terwijl je de volgende laag maakt.

Je kunt eventueel nog een laag ongezouten pinda's over deze laag strooien.



Karamel laag vulling:

Doe al de ingredienten voor de vulling in een pan en verwarm deze op middelmatig voor tot de boter is gesmolten.

Draai het gas laag en laat de vloeistof langzaam (ongeveer 8 à 10 minuten) een karamel kleur krijgen.

Roer af en toe goed door.

Giet de karamel massa over de noga laag en laat deze goed afkoelen.



Laatste laag:

Smelt als laatste de chocolade (au bain marie, of op niet te hoog vermogen in de magnetron) en verdeel deze over de karamel.

Laat het geheel in de koelkast afkoelen en snijd het dan in kleine stukjes. (5 bij 5 cm, anders is het echt heel erg machtig)

 

 

2024  www.beertjesbaksels.nl   globbers joomla templates