Beertjesbaksels

Whoopie pies 2

Wat heb je nodig?

-          225 gram bloem
-          135 gram ongezoete cacaopoeder
-          ongeveer 8 gram bakpoeder (anderhalve theelepel)
-          3 gram zout (halve theelepel)
-          57 gram ongezouten boter op kamertemperatuur (vier eetlepels)
-          57 gram plantaardige olie (4 eetlepels)
-          200 gram bruine suiker (basterd)
-          één ei
-          één theelepel vanillepoeder
-          240 ml melk
-          mixer
-          eetlepel
-          theelepel
-          bakpapier

 

 

Stap 1: verwarm de oven voor op 180 graden en bedek de bakplaat met bakpapier.

Stap 2: maak als eerste in een kom een mengsel van het bakpoeder, bloem, cacao en het zout.

Stap 3: mix op de laagste stand in een andere kom een mengsel van de inmiddels gesmolten boter, suiker en plantaardige olie. Heb je dit gemengd? Mix dan het geheel ongeveer drie minuten op een hoge stand. Voeg dan het ei en de vanille toe en mix het dan nog gedurende twee minuten. Heb je dit gedaan? Voeg dan de helft van het andere mengsel eraan toe en de helft van de melk totdat er één mengsel is ontstaan. Herhaal dit totdat het bakpoeder/bloem/cacao/zoutmengsel en de melk er volledig in verwerkt/gemixt zijn.

 

Stap 4: pak een eetlepel en schep daarmee telkens een kleine hoeveelheid op de bakplaat zodat je kleine toefjes achterlaat. Zorg ervoor dat je tussen elk toefje ongeveer twee centimeter ruimte vrij laat.

Stap 5: Bak het geheel ongeveer tien minuten. Je moet er uiteindelijk nog zachtjes in kunnen drukken, dus niet dat het hard is geworden.

Stap 6: Klaar? Haal dan de bakplaat uit de oven en laat het ongeveer vijf minuutjes afkoelen (kan ook op een rooster).

 

 

De pindakaas vulling

Wat heb je nodig?

-          354 gram pindakaas
-          354 ongezouten boter op kamertemperatuur
-          150 gram suiker
-          een halve theelepel zout

Stap 1: mix op de laagste stand de pindakaas en de boter tot één mengsel.

Stap 2: voeg de suiker en het zout toe. Heb je dit gedaan? Mix dan het geheel ongeveer vier minuten op een middelhoge stand totdat het lekker luchtig is geworden.

 

 

 

Stap 3: Smeer of spuit vervolgens de crème op de platte kant van de inmiddels gedroogde koekjes. Uiteindelijk worden de twee platte kanten zachtjes tegen elkaar aangedrukt, dus je kunt er zelf voor kiezen beiden kanten te besmeren of maar één kant. Het ligt er natuurlijk aan hoe zoet je het koekje wilt hebben! ;)

 

 

Tip! Als finishing touch kun je de crèmige randen van het koekje ook in de hagelslag, gesprokkelde chocolade, nootjes, etc. dopen. Erg lekker!

 

2024  www.beertjesbaksels.nl   globbers joomla templates