Beertjesbaksels

Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; plgContentMultithumb has a deprecated constructor in /home/beertjes/public_html/plugins/content/multithumb/multithumb.php on line 20

Financier tigré au chocolat

Ingrediënten
Maakt 24 mini-financiers
Voorbereiding: 15 min - Bakken 15 min

  • 50 g bloem voor alle doeleinden

  • 150 g poedersuiker / poedersuiker

  • 100 g amandelpoeder (10 minuten geroosterd in de oven of koekenpan en afgekoeld)

  • 4 el chocolade vermicelli (ik heb hele kleine druppetjes gebruikt)

  • 1 theelepel vanille-extract of een vanillestokje

  • Een flinke snuf zout

  • 140 g de gesmolten boter (tot een bruin-hazelnootkleur voor een betere smaak)

  • 90 g eiwitten op kamertemperatuur (ongeveer 3 eieren)

  • snufje bakpoeder (stond niet in het originele recept maar heb ik zelf wel toegevoegd)



Voorbereiding

 

Rooster het amandelmeel / poeder in een pan tot het licht gekleurd is en totdat het begint te "ruiken" naar amandel. Je kunt deze stap ongeveer 10 minuten in de oven doen op 160 graden Celsius of gewoon door een koekenpan te gebruiken en op middelhoog vuur te plaatsen. Deze optie moet constant worden geroerd, terwijl de ovenoptie slechts een paar keer nodig is.

 

Smelt ondertussen de boter tot deze stopt met borrelen en bruin wordt. Passeer door een zeef en zet apart.



Meng alle vaste stoffen behalve de vermicelli en roer de eiwitten erdoor. Combineer met een handzwaai (het is niet nodig om het te overwerken).

 

Voeg de gekoelde boter toe en roer tot het homogeen is. Voeg de chocoladevermicelli toe en roer.

 

Spuit (niet uitgespreid) het beslag in de holten tot 3/4 (idealiter). Zet de bovenkant waterpas voor het geval je besluit ze te vullen.

 

Verwarm de oven voor op 170/180 graden C. Bak gedurende 15 minuten. Ze moeten niet te bruinig worden, eigenlijk moeten ze een beetje bleek blijven ...



Zelf heb ik nog een snufje bakpoeder toegevoegd

 

Ik heb voor de vulling een ganache gemaakt van pure chocolade met praline smaak,

 

 

2019  www.beertjesbaksels.nl   globbers joomla templates